Breintraining voor kinderen

Met MyCognition AquaSnap werk je aan executieve vaardigheden
Met MyCognition AquaSnap werk je aan executieve vaardigheden

Bij het leren is – uiteraard – het brein hard aan het werk. Bij de een gaat dat gemakkelijker dan bij de ander. Dat heeft voor een deel met intelligentie te maken, maar voor een nog groter deel met de “executieve functies”. Dat zijn de functies in je hersenen die alles wat je doet aansturen. En die maken of je gemakkelijk aan het werk gaat, iets kunt onthouden, inzicht krijgt in opdrachten en problemen of je kunt concentreren.

Superbelangrijk dus!

Breintraining

Als er bij het leren iets niet soepel verloopt. dan zit dat bijna altijd in deze executieve functies. En gelukkig zijn deze bijna allemaal te verbeteren door te trainen! Door te trainen zetten we het brein in beweging, met als gevolg betere leerresultaten. We noemen dat “breintraining” bij Kid-Sense.

Executieve functies zijn aangeboren

Executieve functies zijn aangeboren en ontwikkelen zich in de loop van het leven. Ze bepalen het gedrag en het handelen, afleidende keuzes negeren, plannen en beslissingen nemen om bv aan het werk te gaan. Tevens worden door de Executieve functies de emoties gereguleerd.

Bij zwakke executieve functies kunnen kinderen leerproblemen ondervinden. Dit kan doordat de zelfmonitoring en zelfevaluatie niet goed ontwikkeld is. Een concreet voorbeeld is het opstaan. Welke vaardigheden moeten dan eigenlijk, passend bij de leeftijd, zodanig ontwikkelend zijn? Plannen, taakgericht zijn, doorzettingsvermogen, emotie regulatie. 

Emotieregulatie
Je kunt je emoties beheersen en je gedrag sturen.

Ervaringsleren met de hulp van paarden bevordert onder andere de informatieverwerking. De aanwezigheid van een paard maakt het kind alerter waardoor bovengenoemde vaardigheden sneller ontwikkelen.

AQUASNAP

In combinatie met Leercoaching met paarden biedt Kid-Sense de training “AquaSnap” aan. Deze training is ontwikkeld door specialisten op universiteiten en zijn ook wetenschappelijk onderzocht op effectiviteit.

Trouwens, ook voor volwassenen heeft Kid-Sense een geschikte breintraining! Wanneer u uw brein een boost wilt geven, dan kan Kid-Sense u ook helpen met een speciaal traject op maat.

Op basis van een ingebouwde meting van de belangrijkste cognitieve functies wordt de training die u of uw kind gaat volgen helemaal afgestemd op de sterkere en zwakkere kanten in de executieve functies.

De trainingen zijn leuk om te doen en hebben een groot effect op prikkelverwerking, gedragsregulatie, focus en cognitieve flexibiliteit.

Breintraining is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar (dus ook voor volwassenen).