Wobbelyoga kinderles

Wat is wobbelyoga?

Wobbelyoga is een nieuwe speelse variant op de kinderyoga.
De wobbelles wordt gegeven op de originele wobbelboard . Dit is een een houten balansbord waarop allerlei leuke, speelse, uitdagende en creatieve houdingen gedaan kunnen worden.

De Wobbel is een prachtig balansbord dat op een speelse wijze het lichaamsbewustzijn vergoot en creativiteit, balans en kracht stimuleert.
Naast de balans en motoriekontwikkeling zorgen de bewegingen op een Wobbel ervoor dat de linker en rechter hersenhelften gaan samenwerken. De verbindingen tussen beide hersenhelften wordt versterkt en dit kan het leren voor kinderen behalve leuker ook makkelijker maken.

Wat doet de wobbel?

De wobbel stimuleert balans, evenwicht, spel, fantasie en natuurlijk beweging. De wobbel is voor jong en oud en ook erg leuk om te gebruiken voor een ouder- en kind activiteit.

Wat gaan we doen?

Tijdens de wobbel-les gaan de kinderen op avontuur.

Reeks 1

Een tipje van de sluier van de eerste reeks. In deze reeks van 3 lessen werken we elke les rond het boek “Letterbende“. De dieren zijn hun letters kwijt. Help jij ze zoeken? Het boek biedt kinderen een speelse kennismaking met letters.

Tijdens deze lessen gaan de kinderen op zoek naar letters in het dierenwoud.

Het stormt in de jungle. Er vliegt van alles in het rond. Een kleine aap vindt een stel vreemde vormen in zijn boom. ‘Dat zijn letters,’ weet de slimme papegaai. ‘Iemand moet ze verloren zijn.’ Samen gaan de aap en de papegaai op zoek naar dieren die hun letter kwijt zijn. Ze ontmoeten onder meer een ijger, een lang, een leermuis en een alvis… Help de dieren zoeken naar de letter die bij hen hoort!

De kinderen gaan brullen als een leeuw, sissen als een slang, stampen als een olifant, vliegen als een papegaai en springen als een aapje. Er is voldoende ruimte voor de kinderen voor eigen inbreng van fantasie en veel lol!
Daarnaast gaan we samenwerkingsoefeningen doen, dansen, muziek en of geluiden luisteren en een creatieve verwerking van het thema: ‘dierenwoud”.
Als laatste onderdeel volgt de favoriete eindontspanning. De kinderen luisteren naar een droomverhaal in of op je zelfgemaakte veilige, knusse huisje (wobbel).

Voor wie

Voor kinderen van 4 tot 7 jaar

Kosten: Euro 33,00 (reeks van 3 lessen)

Aanvang: Geheel 2022, groepjes worden gevormd op voorkeursdagen van ouders en kinderen