Wobbelyoga

Wobbelyoga is kinderyoga waarbij gebruikt wordt gemaakt van het originele Wobbelboard. Hiermee gaat er een hele nieuwe wereld aan oefeningen en mooie verhalen open. Door de bewegingen van de Wobbel worden de yogahoudingen uitdagender en de avonturen die we meemaken nog leuker.

De Wobbel is een “open-end-toy”. Oftewel, speelgoed zonder gebruiksaanwijzing. De vorm van de Wobbel stimuleert de creativiteit en zorgt ervoor dat een kind alles kan creëren wat hij of zij er zelf in ziet. De Wobbel is dan ook meer dan een balansboard het brengt vele nieuwe mogelijkheden mee om te ontdekkend te leren.

Kinderen maken verbindingen tussen hun ideeën, vormen en fantasieën. Jonge kinderen zijn onderzoekers en makers. zij geven vorm aan hun eigen ontwikkeling. Kinderen zijn nieuwsgierig en leergierig en benaderen hun leefwereld met al hun zintuigen en vermogens. De motivatie van kinderen om te onderzoeken, te leren en zich te ontwikkelen komt van binnenuit. 

Het werken in kleine groepjes zorgt dan ook dat je goed naar elkaar kan luisteren, samen te werken en te praten over jouw ervaringen. Het zichtbaar maken van je zelf maakt jou uniek!

Balans en rust

Op de Wobbel vraagt iedere vorm van bewegen continue aanpassing van het evenwicht. Zodra de kinderen erop stappen werken ze naast hun balans ook aan hun grove motoriek, kracht, coördinatie en concentratie. Er wordt verwacht dat kinderen vaak stil kunnen zitten maar vergeet niet dat kinderen pas stil kunnen zitten als ze hun lichaam in balans kunnen houden.

Naast de balans en motoriekontwikkeling zorgen de bewegingen op een Wobbel ervoor dat de linker en rechter hersenhelften gaan samenwerken. De verbindingen tussen beide hersenhelften wordt versterkt en dit kan het leren voor kinderen behalve leuker ook makkelijker maken.

De ritmische bewegingen die de kinderen ervaren als ze rustig heen en weer wobbelen heeft invloed op het limbisch systeem en kan kinderen tot rust brengen.

Voor wie

Wobbelyoga is voor jong en oud. Kid-Sense biedt Wobbelyoga aan in Deest vanaf 4 tot 7 jaar. Kinderen tot 1 meter 40 passen op de original Wobbel die wij gebruiken, zodat zij alle yogahoudingen fijn mee kunnen doen.

Is uw kind ouder dan 7 jaar of jonger dan vier jaar? Vindt u het leuk om mee te doen met ouder/kind Wobbelyoga in Deest?

Bij voldoende aanmeldingen zal er een nieuwe groep kunnen starten.
Tevens kunt u contact opnemen als u op een andere locatie / tijd / buurt les zou willen krijgen. Neem contact met ons op dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

CONTACTFORMULIER

Gebruik dit formulier om contact op te nemen. U kunt ook bellen naar 06-54685801 of mailen naar info@kid-sense.nl